Verotus Espanja




SUOMEN JA ESPANJAN VÄLINEN UUSI VEROSOPIMUS VOIMAAN VUODEN 2019 ALUSTA.
...........................................................................................................................................................
Päivitetty 02,02,2019

Linkki 
Ohjeet kuinka toimittava jotta verotus pysyy espanjassa siirtymä ajan.
https://www.vero.suomesta_ulkomaille/elaketta_suomesta_ulkomaille/el%C3%A4kett%C3%A4-suomesta-espanjaan-2019-alkaen/

Verohallinnon päätös rajoitetusti verovelvollisen eläkkeensaajan ennakonpidätysprosenttien ja ennakonkannossa määrättävän ennakkoveron laskentaperusteista vuodelle 2019 

Antopäivä

28.11.2018
Diaarinumero
VH/2278/00.01.00/2018
Voimassaolo
1.2.2019 - Toistaiseksi
 

Verosopimus soveltuu -tieto

Henkilöverotuksen yhteisistä tiedoista saadaan Verohallinnon tallentama Verosopimus soveltuu -tieto, jos verovelvollisen verotuksessa sovelletaan asuinvaltion verosopimusta. Jos verosopimus-tietoa ei ole, vaikka asuinvaltiona on verosopimusmaa, verovelvolliselle määrätään verot eläkkeistä riippumatta siitä, mikä verosopimusvaltio on kyseessä. Jos verovelvollinen asuu Ranskassa, Egyptissä, Japanissa tai Tansaniassa ja saa yksityissektorin tai julkisyhteisön liiketoiminnassa ansaittua eläkettä, ja Verosopimus soveltuu -tieto on, hänelle ei määrätä valtion tuloveroa ja kunnallisveroa Suomessa. Jos verovelvollinen asuu Espanjassa, ja Verosopimus soveltuu -tieto on, julkisyhteisön liiketoiminnassa ansaitusta eläkkeestä (B5) ja eläkkeestä B7 ei määrätä valtion tuloveroa ja kunnallisveroa Suomessa. Veroa ei myöskään määrätä, jos eläke on julkisyhteisön maksama työeläke (ei liiketoiminnassa ansaittu, B1) ja saaja on Espanjan kansalainen. Muu sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuva suoritus (B2) verotetaan vain, kun invalidiprosentti on 100%.

Muutama sana verotuksesta Espanjassa. ( TIEDOT VOIMASSA TOISTAISEKSI )

Vuoden 2018 tuloista verot maksetaan viimeistään kesäkuussa 2019 jne joko yhdessä tai kahdessa erässä.kesä ja marraskuussa.
Tarkemmat yksityiskohtaiset ohjeet espanjan verottajan sivuilta.

Vuonna 2018 verovapaan tulon / eläkkeen raja on 14000,00 €. K.o eläkkeestä ei tarvitse Espanjassa tehdä veroilmoitusta.

Alla oleva koskee espanjassa työskenteleviä henkilöitä.

Espanjan veroviraston ohje 
*Päivitetty 30,04,2019 

*Aquellas personas que cobren menos de 22.000 euros de un único pagador (no cuenta si los pagadores secundarios no suman más de 1.500 euros) no tienen que declarar. Si el contribuyente tiene varios pagadores el mínimo para presentar declaración baja a 14.000 euros (eran 11.200 antes de la reforma fiscal).

Henkilöt ketkä tienaavat vähemmän kuin 22000 € ja on vain yksi maksaja( työnantaja ) ja lisätuloa toiselta maksajalta alle 1500 € ei tarvitse tehdä erillistä veroilmoitusta.

*Jos henkilöllä on useita palkanmaksajia laskee veroilmoituksen esittäminen 14000 €uroon.

*Jos olet suomalainen eläkeläinen ja tienaat yli 14000 € on sinun tehtävä veroilmoitus.kaikista saamistasi tuloista.

Alla vero % verotettavista tuloista.
Kaikilla on vähennyksiä bruttotuloista,joten alla oleva taulukko ei ole niin julma miltä näyttää.

  •   17.707€                                       24,75%
  •   17.707€      hasta  33.007€          30%
  •   33.007€      hasta  53.407€          40%
  •   53.407€      hasta 120.000 €        47%
  • 120.000€      hasta 175.000 €,       49%
  • 175.000€      hasta 300.000 €,       51%
  • ........................................................................................................................
Espanjassa asuvien residenttien omaisuus ulkomailla.

Jos olet verovelvollinen Espanjassa ja omistat Espanjan ulkopuolella omaisuutta, jonka yksikköarvo on yli 50.000 € on siitä tehtävä verottajalle ilmoitus 10.000 € sakon uhalla.
HUOM: Tämä koskee jokaista residenttiä joka on virallisesti kirjoilla Espanjassa.Vaikka olisit Suomen valtion kunnan tai seurakunnan eläkkeellä ja maksat siitä verosi Suomeen on sinun kyseinen ilmoitus tehtävä.
Pesän osakkaat ja muut vastaavat omistukset vaikka ne ylittävät 50000 € arvon eivät ole ilmoitusvelvollisuuden piirissä.

Alla esimerkki asunnon myyntivoiton verotuksen laskennasta Espanjassa.
Laki on muuttunut espanjassa muutaman vuoden sisällä useaan kertaan joten laitan tähän vain lasku esimerkin fiktiivisestä asuntokaupasta.
Vasen laskelma vuodelle 2014 ja oikealla oleva vuodesta 2015 eteenpäin toistaiseksi.
Esimerkin avulla voit tehdä itse karkean laskelman omasta myyntivoitto verostasi.
Kuten kaaviosta käy ilmi ei uudessa vuolelle 2015 verolaskelmassa ole jäljellä minkäänlaisia vero helpotuksia myyntivoitosta.Verotus siis kiristyy edelleen. Vero % kiristyy portaittain myyntivoiton mukaan.
Kuten kakkos esimerkistä näkee on veron kiristyminen melko maltillista.
Vero esimerkki koskee alle 65 vuotiaita.

                                   Klikkaa hiirellä kuva suuremmaksi
                                  Alla vero hiukan suuremmalla myyntivoitolla


Yli 65 vuotiaat residentit ( espanjassa vakituisesti asuvat eläkeläiset ) voivat myydä vakituisen asuntonsa verotta. Edellyttää todellista asumista espanjassa myyntihetkellä. Jos muutat maasta ennen kuin kauppa on tehty joudut maksamaan myyntivoitosta veroa.


Asunnonvuokraajat Huomioikaa verottajan uusi linja. Yksityisiä vuokraajia kohtaan asenne on selvästi tiukentunut ja kyselyjä vuokrauksesta voidaan  tehdä 5 vuodelta takautuvasti.

Tammikuusta 2015 lähtien muutos Valenciassa asuvien matkailijoiden asuntojen sääntelyasetukseen joka määrittelee kaikkien matkailukohteiden ja matkailutilojen, kuten matkailun asumisen, pakolliseksi rekisteröitymiseksi yhtiörekisteriin.
Kun rekisteröintinumero on saatu, se on sisällytettävä kaikenlaiseen mainontaan, joka on tehty kiinteistöstä. Tämän velvollisuuden noudattamatta jättäminen voi johtaa seuraamuksiin ja sakkoihin omistajalle ja mainoskanavalle  
( maksimisakkorangaistus 60000 € )

Verottajan lomake asunnon vuokraajille 

Lomake 179 
Kuka on velvollinen esittämään sen?
Malli 179 on informatiivinen neljännesvuosittainen ilmoitus, joka on esitettävä henkilöiden ja yksiköiden, jotka tarjoavat välityspalvelua, käyttäjien ja vieraiden välillä sekä huoneiston omistajien jotka k.o palveluita tarjoavat.
On tärkeää korostaa, että se on välityspalvelu. Verotoimisto selittää, että välityspalvelu on loma-asunnon toimintaan ja palveluihin liittyvien tehtävien suorittaminen tai hallinnointi, riippumatta siitä, tarjoaako se perustana olevaa palvelua vai ei , ei tarvitse tarjota vuokrauspalvelua itse.
Lisäksi valtiovarainministeriö ei tee eroa vapaan siirron tai taloudellisen vaihdon välityksellä. Joten, vaikka talo annetaan perheelle tai ystäville ilmaiseksi, on tarpeen sisällyttää tiedot neljännesvuosi raporttiin
Ohessa alla linkki yksityiskohdista